Trädgårdsavfall

Här kan du läsa om vart du kan lämna trädgårdsavfall. Du kan lämna det kostnadsfritt på en återvinningscentral. Bor du i villa som inte tillhör en samfällighet eller har fritidshus kan du också köpa en säck för trädgårdsavfall och få den hämtad av oss.

Exempel på trädgårdsavfall är:

  • Fallfrukt
  • Gräs & löv
  • Kottar
  • Ris & grenar
  • Stubbar & rötter
  • Mossa

Om du vill att vi hämtar ditt trädgårdsavfall kan du som är villa- eller fritidshusägare köpa en säck på 1000 liter för trädgårdsavfall på vårt kontor MittSverige Vatten och Avfall på Stuvarvägen 17 i Sundsvall eller på någon av våra återvinningscentraler. Vi debiterar 100 kr (per säck) på din nästa ordinarie faktura.

Du kan inte spara säckar till ett senare hämtningstillfälle. Säckar du köper inför höstens hämtning går inte att använda kommande hämtning under våren och tvärt om.

Vi samlar in säckar med trädgårdsavfall med start under vecka 22 på våren och vecka 43 på hösten. Säckar som du köper mellan vecka 23 och 42 hämtar vi med start vecka 43. Till vårens hämtning kan du köpa säckar från 1 april, fram till och med vecka 21. Dessa hämtar vi med start vecka 22. Du kan köpa trädgårdssäcken om du bor i en villa som inte tillhör en samfällighet eller har ett fritidshus och få säcken hämtad av oss.

Ställ säcken inom tre meter från vägen när det är dags för hämtning. Undvik att ställa den under ett träd eller dylikt eftersom säcken lyfts upp med en kran. Trädgårdsavfallet går till förbränning och blir till el och fjärrvärme.

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.