Trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall kan du lämna på en återvinningscentral. Du som bor i villa kan också köpa en säck för trädgårdsavfall på vårt kontor på Stuvarvägen 17 eller på någon av våra återvinningscentraler.

Om du vill att vi hämtar ditt trädgårdsavfall kan du hämta en storsäck (1000 liter) för trädgårdsavfall på vårt kontor på Stuvarvägen 17 eller på någon av våra återvinningscentraler. Vi samlar in säckar med trädgårdsavfall med start under vecka 22 och vecka 43. Du kan bara köpa hämtning av trädgårdsavfall från en- och tvåfamiljshus. Hämta säcken senast veckan innan och vi skickar fakturan på 100 kr (per säck) till dig efter att vi har hämtat ditt trädgårdsavfall.

Ställ säcken inom tre meter från vägen när det är dags för hämtning. Undvik att ställa den under ett träd eller dylikt eftersom säcken lyfts upp med en kran. Trädgårdsavfallet går till förbränning och blir till el och fjärrvärme.

Trädgårdsavfallet går till förbränning och blir till el och fjärrvärme. Om du har en egen trädgårdskompost kan du naturligtvis kompostera ditt eget trädgårdsavfall. Tänk på att en trädgårdskompost inte får användas för matavfall. Kom också ihåg att ta bort säckar och snören när du lämnar ditt trädgårdsavfall på återvinningscentralen.

Gräs Löv Ris och sly Kottar
Fallfrukt Kvistar och grenar Mossa Växter

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.