Besöksrekord på Johannedals ÅVC

När besöksstatistiken för juli månad summeras på Johannedals återvinningscentral, har vi redan slagit förra årets rekord med 52 000 besökare. I fjol hade vi totalt på hela året 51 215.

Ända sedan april har det varit nästan dubbelt så många än vanligt. Förklaringarna kan vara flera tror Daniel Andersson, enhetschef på MittSverige Vatten & Avfall:

Våren kom ju tidigt, så man började vårstäda trädgården tidigare än normalt. Många har distansarbetat, vilket har gjort att man kanske haft mer tid att fixa med hemmet. Vi har också styrt upp logistiken en del på återvinningscentralen, så förhoppningsvis tycker kunderna att det flyter på bättre och man drar sig inte för att åka dit.

Under våren var det trädgårdsavfall, under sommaren har vi mest sett en ökning av bygg- och rivningsavfall. Sedan april 2019 bemannas också Johannedal, liksom tidigare Kretsloppsparken, av MittSverige Vatten & Avfalls egen personal. Det ökade besöksantalet verkar inte ha lett till så mycket trängsel och knot, tvärtom får vi fin respons från kunder som upplever att man får bra hjälp.

Hittills har vi tagit emot 143 188 besök på våra tre återvinningscentraler Johannedal, Kretsloppsparken och Svartvik. Motsvarande period i fjol hade vi 106 790 besökare.

Tänk på att i dessa Coronatider måste vi ta hand om varandra genom att hålla avstånd. Ett tips för att undvika trängsel är att åka till återvinningscentralen på en vardag istället för på helgen då det är fler besökare per timme på helgerna. Håll i, håll ut!

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.