Final i Sveriges godaste kranvatten

Onsdag 18 november tävlar vi i riksfinalen i Sveriges godaste kranvatten.

Vi håller naturligtvis tummarna. Det är 20 vatten i finalen så det kommer att bli oerhört spännande, säger Tomas Larsson, affärsområdeschef på MittSverige Vatten & Avfall.

Nu laddar vi inför riksfinalen i Sveriges godaste kranvatten den 18 november. I regionfinalen utsåg juryn Sundsvall till en av 20 finalister. Juryns motivering: Ett gastronomiskt vatten med fräschör och struktur. Ett riktigt lyxvatten!

Oavsett hur det går i finalen ska vi vara stolta över vattnet i Sundsvall, som faktiskt är klassat som naturligt mineralvatten, säger Tomas Larsson.

I finalen tävlar 20 kommuner

Halmstad, Höganäs, Östra Göinge, Hässleholm, Nacka, Strängnäs, Flen, Mjölby, Bengtsfors, Laxå, Marks, Ulricehamn, Kalix, Boden, Örnsköldsvik, Vindeln, Sundsvall, Berg, Falun och Ockelbo.

Förutom titeln Sveriges godaste kranvatten utses även Norrlandsmästare, Svealandsmästare och Götalandsmästare.

Följ finalen live 18 november

Riksfinalen i Stockholm avgörs digitalt med anledning av rådande restriktioner. Det innebär att inga representanter för tävlande kommuner deltar på plats.

Följ finalen live på kranvattentävlingens hemsida 18 november från klockan 08.30.

Fakta om vattnet från Sundsvall

Vattnet som vi tävlar med i riksfinalen kommer från Grönsta vattentäkt vid älven Ljungan i Sundsvall. Vattentäkten är unik genom att hela täkten är klassad som naturligt mineralvatten. Både att en hel stor vattentäkt klassats och att ett så fint vatten används till allmän vattenförsörjning är vi ensamma om i Sverige.

Sundsvall och Timrå har en unik natur som ger massor av naturligt rent grundvatten via Indalsälvens och Ljungans stora flöden. Det renas effektivt genom grusåsar så som det har gjort sedan istiden. Vi kan sedan skicka det direkt till din vattenkran i vårt ledningsnät utan att gå via något vattenverk i ordets rätta bemärkelse.

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.