Fullspäckat program när VAK kommer till Sundsvall

MittSverige Vatten och Avfall och Sundsvalls kommun välkomnar VA-guidens nationella konferens Vatten Avlopp Kretslopp (VAK) till Sundsvall i mars 2024. Nu är programmet klart och det innehåller mängder av lokala och regionala exempel.

Varje år samlar konferensen flera hundra tjänstemän, konsulter, teknikleverantörer och branschexperter för att knyta kontakter, få inspiration och inhämta de senaste forskningsresultaten och erfarenheterna från VA-Sverige. Den 13–14 mars 2024 arrangeras konferensen Vatten Avlopp Kretslopp (VAK) på Hotell Södra Berget i Sundsvall. Nu har anmälan till konferensen öppnat och konferensprogrammet lanserats.

– Vi är väldigt glada att få möjligheten att arrangera VAK tillsammans med MittSverige Vatten och Avfall och Sundsvalls kommun. De bidrar med många intressanta och aktuella föreläsningar under konferensen, säger Maja Englund, VD för VA-guiden och projektledare för konferensen.

Båda konferensdagarna inleds med ett gemensamt program innan deltagare kan välja mellan ett flertal seminarieblock med olika inriktning. En viktig målsättning med VAK är att lyfta lokala exempel på vatten- och avloppsrelaterade problem och lösningar i den stad och region där konferensen arrangeras. VAK 2024 i Sundsvall är inget undantag.

– Ett sådant exempel är livesändning av VA-podden, som gästas av Erik Winnfors Wannberg, redaktör för boken Sundsvalls vattenhistoria. Ett annat exempel är Erik Hedenström, professor i organisk kemi vid Mittuniversitetet, som kommer att berätta om hur giftiga fiberbankar längs med Norrlandskusten kan bli till nytta som biobränsle, batterier och mat. Därutöver kommer deltagarna att få höra mer om rening av dagvatten med filterteknik i Sundsvall, om VA-utbyggnad vid Njurundakusten, om tillsyn av små avlopp och mycket mer, säger Ville Feltelius.

Lika viktigt som själva konferensprogrammet är den årliga VAK-utställningen som samlar företag med produkter och tjänster inom små avlopp, dagvatten och VA-planering.

– Vi är jätteglada över att redan nu ha en nästan fullbokad utställning till VAK i Sundsvall. En stor del av erfarenhetsutbytet under konferensen sker i utställningen och vi tror att Hotell Södra Berget kommer att erbjuda fina möjligheter till detta, säger Maja Englund.

Mer om VAK 2024 och om hur du bokar dig som deltagare till konferensen, VA-guiden

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.