Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.
Vi söker nu en projektsamordnare för ledningsnätprojekt inom Affärsområde Vatten & Avlopp. Du kommer att tillhöra Förnyelseavdelningen och enheten Projekt som har ett ansvar att genomföra investeringsprojekt inom vatten, avlopp, dagvatten och ledningsnät. Inom Förnyelseavdelningen är vi idag 35 medarbetare, varav 15 medarbetare tillhör enhet Projekt.

Om tjänsten

Den här befattningen innebär ett huvudansvar för projektsamordning inom projektenheten. Arbetsuppgifterna ska utföras på ett effektivt sätt, med fokus på kvalitet, utifrån gällande målsättning och styrande dokument.

Följande arbetsuppgifter skall utföras i enlighet med de interna och externa krav som gäller:

  • Samordna och fördela resurser för projekt.
  • Upprätta samt uppdatera övergripande tid- och resursplaner.
  • Delta i budget-/prognosarbete för bolagets projekt.
  • Stödja projektenheten med offertförfrågningar och upprätta inköpsavtal/avrop i samarbete med upphandlingsenheten.
  • Vara bolagets representant för samordning med andra ledningsdragande verk. Sprida information inom bolaget om kommande arbeten.
  • Vara enhetens stöd inom projektens utrednings-, planerings- och produktionsfaser.

Kompetens

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom bygg- och anläggning eller har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från arbete inom mekanik-, industri-, byggbranschen eller VA-ledningsarbeten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att upprätta kalkyler. Har du tidigare arbetat i MAP och Project är det också meriterande.

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt god svenska i tal och skrift. För tjänsten krävs B- körkort.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående med ett engagerat och uthålligt arbetssätt. Din initiativförmåga är mycket god och du arbetar strukturerat och kan prioritera och snabbt ställa om vid behov. Då rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten besvaras av Jonas Hed, projektchef, tfn 070-425 37 46
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elisabet Lundgren, HR-konsult, tfn 060-19 19 39

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2020-03-01

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Vi söker nu en projektör för ledningsnätprojekt inom Affärsområde Vatten & Avlopp. Du kommer att tillhöra Förnyelseavdelningen och enheten Projekt som har ett ansvar att genomföra investeringsprojekt inom vatten, avlopp, dagvatten och ledningsnät. Inom Förnyelseavdelningen är vi idag 35 medarbetare, varav 15 medarbetare tillhör enhet Projekt.

Om tjänsten

Som projektör har du en viktig roll i att se till att våra projekt blir väl genomtänkta. Planeringsfasen är väldigt viktig och det är där det är lättast att påverka projektets slutresultat. I rollen ansvarar du för:

  • Fasen utredning/projektering enligt bolagets projektrutin. Det innebär bland annat att säkerställa att krav och parametrar finns för uppdragen och aktivt söka den information som behövs.
  • Projektering och ritningsframställning.
  • Att rapportera läget i projekteringen vid projekteringsmöten och i tidigt skede flagga för avvikelser till projektledaren.

Kompetens

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig samt gärna några års erfarenhet som projektör. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektering inom VA-branschen samt goda kunskaper i Auto-CAD (vi använder Novapoint VA). Mycket meriterande om du har arbetat med modellering av VA-ledningsnät. Vi använder Mike Urban. Du har goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

Som person har du stor drivkraft att vilja utvecklas, en god samarbetsförmåga och stor flexibilitet. I arbetet behöver du vara analytisk och ha en förmåga att se till helheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För ytterligare information

Frågor om tjänsten besvaras av Jonas Hed, Projektchef, tfn 070-425 37 46.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elisabet Lundgren, HR-konsult, tfn 060-19 19 39

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.
Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

Sista ansökningsdag: 2020-03-01

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Vi har ett stort fokus på kvalitetshöjande insatser i vår karta och anläggningsinformation och behöver nu förstärka vår grupp med en person. Vill du arbeta med och utveckla system och arbetsprocesser kopplat till karttjänster och digitaliserad anläggningsinformation inom VA? Gillar Du att hantera information? Då ska du söka tjänsten som metod- och systemstöd för karta och anläggningsinformation inom affärsområdet Vatten och Avlopp.

Om tjänsten

Vi har idag 300 mil ledningar och 500 anläggningar som vi underhåller och vi ansvarar för att invånarna i våra kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Arbetet innebär att du jobbar med att förbättra våra arbetsprocesser och IT-stöd, främst kopplat mot ledningsnät. Följer upp vidareutveckling av systemet (idag Geosecma). Tar fram och testar nya funktioner som verksamheten efterfrågar.

Du arbetar med information i vårt GIS-system, vilket innebär bland annat olika typer av analyser, statistikframtagning, export och import av data. Du bistår med GIS-användarstöd till avdelningens medarbetare och är ett stöd till affärsområdet Vatten och Avlopp (Drift och Projektverksamheten). Du deltar även i projektet ”Digitaliserad anläggningsinformation”. En viktig del är att genomföra omvärldsbevakning inom området samt samarbetar med kommunerna avseende informationsutbyte för GIS-kartan.

Kompetens

Vi söker dig med ingenjörsutbildning inom datateknik, systemutveckling, geografisk IT eller annan erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har några års erfarenhet inom yrket där du har arbetat med hantering och analyser av informationsmängder. Det är meriterande om du exempelvis har kompetens inom spatial-data/geodata, FME, SQL, databaser, ArcGIS eller Geosecma.

Som person är du självgående, drivande och beslutsmässig. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete och Du bidrar till ett gott arbetsklimat.Du gillar problemlösning och har en stark analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är viktigt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder

Ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vill du veta mer?

Camilla Englund, avdelningschef Processtöd, affärsområde VA, tfn 070-340 0986
Annette Sahlman, HR-konsult, tfn 060-19 17 19

Fackliga representanter:

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, heltid med placering på vårt kontor i centrala Sundsvall. Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2020-03-22

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
  • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.