Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten och Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för kretsloppet. I Sundsvall, Timrå och Nordanstig, de tre kommuner som äger oss, bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus.

Vår projektenhet behöver förstärkning och vi söker nu ytterligare en projektledare. Som projektledare tillhör du Förnyelseavdelningen och enheten Projekt. På Förnyelseavdelningen arbetar ca 40 medarbetare. Projekten drivs i team där både interna och externa resurser bidrar till framgången.

Vi ansvarar för cirka 200 projekt per år, stora som små inom olika områden som, vattenverk, reningsverk, ledningsnät och omvandlingsområden. Under 2022 har vi ca 300 mnkr i investeringsbudget.

Arbetsuppgifter

Som projektledare har du ett huvudansvar för att tilldelade projekt planeras, genomförs, följs upp och avslutas i enlighet med MittSverige Vatten & Avfalls projektriktlinje. Du driver projekt genom samtliga faser såsom utredning/projektering, produktionsförberedelse, produktionsstyrning samt projektavslut.

I rollen ingår:

 • Ansvar för projektets tidsplanering, kostnadsuppföljning, projektdokumentation och rapportering till styrgrupp
 • Inom ramarna för projektet säkerställa att krav och parametrar finns för uppdraget och aktivt söka den information som behövs för att genomförandet
 • Säkerställa samordning i projekt med både interna och externa aktörer
 • Ansvara för planering och uppföljning av entreprenörer
 • Medverka till att lämpliga utförandetekniker och arbetsmetoder används vid projektgenomförandet. Som stöd för resursplanering/fördelning finns en projektsamordnare som ansvarar för att fördela resurser mellan projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Kanske har du en bakgrund som arbetsledare, projektingenjör, projekteringsledare eller produktionschef.
Meriterande är om du har kunskap inom VA-ledningsarbeten samt goda kunskaper inom branschstandarder som AMA Anläggning, MER samt entreprenadjuridik.

Som person är du initiativtagande, engagerad, självgående och ansvarstagande. Du är en person som har förmågan att driva projekten i mål. I utvärderingen kommer vi lägga stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att kommunicera och samarbeta med projektteamet.

Goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av projektledarens ansvar. B-körkort krävs för rollen.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Antal tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Lönetyp: Månadslön

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan senast 30 maj 2022. Sök jobbet som projektledare här.

Kontaktpersoner

Gabriele Peteri Lach
HR-Rekryteringsspecialist
Telefon: 0733-434141

Jonas Hed
Projektchef
Telefon: 070-425 37 46

Kent Johansson
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 070-190 54 80

Jessica Olsson
Vision
Telefon: 076-5814615

Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
 • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Vill du bidra till ett hållbart samhälle som är anpassat till ett förändrat klimat och för att skydda miljön? Med gröna och översvämningssäkra städer, en hållbar resursåtervinning och rena sjöar och hav?
Då är civilingenjör vattensystem och miljö något för dig!

Inom programmet arbetar du med globala utmaningar i en svensk kontext. Du lär dig att förstå sambandet
mellan teknik, samhälle och effekterna på miljön. Du blir bra på att designa innovativa lösningar för att bidra till klimatomställningen i vattensektorn.

Vad lär jag mig?

 • Hur kan våra vattensystem och samhällen blir långsiktigt hållbara i ett förändrat klimat?
 • Hur undviker vi översvämningar?
 • Hur tar vi vara på resurser som idag spolas bort i avloppet?
 • Hur skyddar vi vattendrag, sjöar och hav från skadliga föroreningar?
 • Hur förser vi vattenbehovet för allt fler människor?

Civilingenjör Vattensystem och miljö (Luleå tekniska universitet)

Skulle du vilja  jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

VA-branschen har ett stort behov av kompetenta medarbetare. De som utbildar sig inom vatten- och miljöteknik går efter studierna direkt in på en arbetsmarknad som söker folk med ljus och lykta.

Utbildningen ger kompetens för att arbeta inom VA-branschen med vatten- och miljöteknik.

Några exempel på roller

 • Drifttekniker
 • Driftingenjör
 • Processingenjör
 • Utredningsingenjör
 • Projektledare

Utbildningen ger även kompetens inom projektering/utredning och arbetsledning.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik  (Yrkeshögskoleguiden)

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.