Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

 

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Arbetsuppgifter

Då vår nuvarande projektsamordnare inom affärsområde vatten & avlopp går i pension söker vi en ersättare. Som projektsamordnare tillhör du förnyelseavdelningen och enheten projekt.

Projektenheten består av 15 medarbetare varav 7 projektledare, 7 utredningsingenjörer/
projektörer samt en projektsamordnare och ansvarar för cirka 200 projekt per år, stora som små inom olika områden som, vattenverk, reningsverk, ledningsnät och omvandlingsområden.

För att passa i rollen krävs ett drivande intresse att samordna, fördela och leda övergripande projektplanering då befattningen innebär ett huvudansvar för projektsamordning. Du är också mån om att projekten planeras och genomförs med ekonomi och kvalitet i fokus.

Inriktningen på våra projekt varierar men består i huvudsak av ledningsnätprojekt, anläggningsprojekt likt processindustri samt ombyggnationer av byggnader och anläggningar.

Jobbar du idag som entreprenadingenjör, kalkylingenjör, projektingenjör, utredningsingenjör eller kanske projektledare och skulle vilja vara med och utveckla VA-beståndet i Nordanstig, Sundsvall och Timrå så kan det här vara ditt nästa steg i yrkeslivet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samordna och fördela resurser för genomförande av projekt.
 • Upprätta samt uppdatera övergripande tid- och resursplaner.
 • Delta i budget-/prognosarbete för bolagets projekt.
 • Stödja projektenheten med offertförfrågningar och upprätta inköpsavtal/avrop i samarbete med upphandlingsenheten.
 • Delge information inom bolaget om kommande arbeten.
 • Vara projektenhetens stöd inom projektens utrednings-, planerings- och produktionsfaser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom bygg- och anläggning eller har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från antingen mekanik-, industri-, byggbranschen eller VA-ledningsarbeten.

Det är meriterande om du har kompetens inom entreprenadjuridik och AMA. Har du tidigare arbetat i MAP och Project är det också meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt god svenska i tal och skrift. För tjänsten krävs B- körkort.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående med ett engagerat och uthålligt arbetssätt. Din initiativförmåga är mycket god och du arbetar strukturerat och kan prioritera och snabbt ställa om vid behov. Då rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Obligatorisk drogtest kommer att genomföras innan anställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken nedanför. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, senast 25 oktober.

Sök jobbet som projektsamordnare

Kontaktpersoner

Jonas Hed
Projektchef
Mobil: 070-425 37 46

Lena Jönsson
HR-ansvarig
Mobil: 070-189 13 45

Kent Johansson
Sveriges Ingenjörer
Mobil: 070-190 54 80

Lars-Erik Löfdahl
Vision
Mobil: 070-399 95 36

Avdelningen verksamhetsstöd är en av MittSverige Vatten & Avfalls fyra avdelningar. I verksamhetsstöd ingår enheterna ekonomi & administration, inköp & upphandling, HR samt säkerhet. Verksamhetsstöd har som uppgift att planera och leverera beslutade stödtjänster till övriga enheter. I uppdraget för verksamhetsstöd ingår att för dessa stödtjänster ta fram strategier, policys, riktlinjer och arbetssätt för att långsiktigt uppnå bästa tänkbara leverans.

Arbetsuppgifter

Då vår nuvarande kvalitets-, miljö och arbetsmiljösamordnare (KMA) går vidare till nya utmaningar söker vi en ersättare, som brinner för att samordna och påverka samt utveckla bolagets arbete inom området.

Exempelvis kommer du upprätta arbetsmiljöplaner, miljöplaner, riskbedömningar och göra utredningar. Du stöttar även driften och projekten i upprättandet av kvalitetsplaner och säkrar samt samordnar att relevanta lagstadgade utbildningar genomförs (obligatoriska utbildningar).

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Ge verksamheten förutsättningar för att uppfylla lagkrav inom KMA och då särskilt arbetsmiljökrav, genom att ta fram nödvändiga styrande dokument, samt följa upp och revidera vid behov. En viktig rutin du kommer att ansvara för är vår projektrutin.
 • Samordna och följa upp bolagets samtliga styrande dokument.
 • Planera, genomföra och följa upp interna revisioner och internkontroller.
 • Ge stöd åt verksamheten, både chefer och medarbetare, exempelvis vid skapande av arbetsmiljöplaner och riskbedömningar eller vid framtagande av rutiner.
 • Säkerställa rätt kunskapsnivå inom företaget, genom att samordna men även genomföra utbildningar.
 • Förvalta vårt arbetsmiljösystem (IDEA) samt vårt system för ensamarbete (personlarm)
 • Delta i bolagets arbetsmiljögrupp.

Du kommer tillhöra avdelningen verksamhetsstöd och enheten säkerhet, som även består av säkerhetssamordnare, informationssäkerhet- & dataskyddssamordnare, IT-ansvarig samt informationshantering & administrativ projektledare. Du rapporterar till avdelningschefen för verksamhetsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller likvärdig kunskap, med inriktning mot kvalitet-, miljö och arbetsmiljö. Du har några års erfarenhet av en samordnande roll med fokus på KMA-frågor inom industri eller bygg- och anläggningsbranschen. Har du tidigare erfarenhet från en liknande bransch som vår ser vi det som meriterande.

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt god svenska och engelska i tal och skrift.

För tjänsten krävs B- körkort.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är van vid att arbeta i projektform och arbetar självständigt och proaktivt samt är strukturerad och driven. Arbetet kräver god social kompetens och att du har lätt för att skapa kontakter och goda relationer.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha mycket driv och framåtanda. Som person är du självgående och har lätt för att ta initiativ. Du bidrar aktivt till att uppnå företagets gemensamma mål och tar ansvar för att uppgifter utförs skickligt och effektivt med ett gott värdskap.

Ditt lagarbete präglas av engagemang, samarbete och fokus på lösningar. Du vill ständigt lära och utvecklas, både för egen del och tillsammans med andra, samt tänker utanför de vanliga ramarna och granskar och ifrågasätter invanda mönster.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus.

Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, senast 1 november 2020.
Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som kvalitet-, miljö och arbetsmiljösamordnare.

Kontaktpersoner

Ewa Thorén
Avdelningschef, verksamhetsstöd
Mobil: 070-694 40 60

Lena Jönsson
HR-ansvarig
Mobil: 070-189 13 45

Kent Johansson
Sveriges Ingenjörer
Mobil: 070-190 54 80

Lars-Erik Löfdahl
Vision
Mobil: 070-399 95 36

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
 • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.