Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – ska alltid genomsyra verksamheten.

Avdelningen för externa relationer har strategiskt och operativt ansvar för företagets varumärke. Det innebär att vårda och utveckla relationer med kunder, medarbetare och ägarkommuner. Avdelningen består av enheter för kundservice och kommunikation och är även internt stöd för VA- och avfallsjuridik i kundrelationen. Vi är proaktiva och drivande i bolagets arbete för ett hållbart samhälle.

Vi söker en erfaren kommunikatör till avdelningen för externa relationer. Du kommer att tillhöra kommunikationsenheten som idag består av fyra personer.

Arbetsuppgifter

Inom enheten levererar vi tjänster där följande områden ingår:

 • Grafisk produktion och text, både digitalt och tryck
 • Stöd och rådgivning i kommunikationsfrågor
 • Webb: msva.se och lärmig.msva.se
 • Rörlig bild i form av film och klipp
 • Intranät
 • Sociala medier: Facebook och LinkedIn
 • Projektkommunikation
 • Projektledning
 • Event och mässor
 • Skolinformation
 • E-tjänster
 • Mediekontakter

Vi genomför aktiviteter både i egen regi och i samarbete externa leverantörer, beroende på typ av aktivitet och resurser.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren kommunikatör. För att lyckas i rollen ser vi att du har några års arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som är utbildad kommunikatör med examen på högskole- eller universitetsnivå, Kommunikations- och PR-programmet eller likvärdig utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi är en liten enhet som jobbar nära varandra. Arbetet innebär ett självständigt och drivande arbetssätt samtidigt som det är av stor vikt att du är bra på att samarbeta. Ansvaret för olika områden delas upp i gruppen och det finns möjlighet att specialisera sig över tid.

Du ska ha förmågan att driva kommunikationsfrågor som projektledare eller delprojektledare. Som kommunikatör har du nära kontakt med våra interna beställare där din uppgift är att identifiera behov och göra bra kommunikation mot våra målgrupper. Du är prestigelös, ödmjuk, har god förmåga att prioritera och ställer snabbt om vid behov.

Det är meriterande om du har:

 • projektledarutbildning
 • arbetat med rörlig bild och foto
 • arbetat med tillgänglighet i digitala kanaler
 • arbetat med hållbarbarhetsfrågor utifrån de globala målen
 • branscherfarenhet inom VA och avfall
 • beställarerfarenhet mot leverantör

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare.
Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningen är en tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Drogtest och enklare hälsoundersökning är obligatoriskt vid nyanställning.
Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Magnus Wiklund
Enhetschef Kommunikation
060-19 16 09

Hanna Sundberg
HR-konsult
Telefon: 072-150 24 46

Lars Erik Löfdahl
Vision
Telefon: 070-399 95 36

Sista ansökningsdag 26 september.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som Kommunikatör här

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
 • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.