Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde Vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Om tjänsten

På enheten Miljö & lab arbetar idag två laboratorieingenjörer och en laboratorieassistent. Personalen tillhör miljö- och labgruppen med totalt åtta personer. Laboratoriet är beläget på Fillans reningsverk. Vi analyserar avloppsprover från 46 avloppsreningsanläggningar i våra tre kommuner Timrå, Sundsvall och Nordanstig.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande laboratorieassistent som vill arbeta tillsammans med motiverade och kompetenta medarbetare på vårt ackrediterade lab för avloppsvatten. Huvuduppgifterna är utföra analyser av avloppsvatten, registrering av prover och resultat, sammanställning av rapporter och rapportering till driftspersonal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analys av avloppsvatten
  • Registrering av analysresultat
  • Utvärdering av analysresultat och rapportering till drift

Kompetens

Du har högskoleutbildning inom kemi eller likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från laboratoriearbete. Du behärskar svenska i tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, arbetar på ett metodiskt, noggrant och kvalitetsmedvetet sätt. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga då du i ditt arbete arbetar nära dina kollegor för att hålla god kvalitet på det resultat som rapporteras ut till våra kunder. Vi ser därför att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens bästa i fokus och att du har förmågan att se din del i helheten.

Vill du veta mer?

Lena Jönsson, HR-ansvarig, tfn 070-189 13 45
Anna Stenlund, enhetschef Miljö & lab, tfn 070- 347 52 50

Anställningen är ett föräldravikariat på ca 1,5 år (20-06-15 – 21-08-06)

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Sista ansökningsdag 20-04-19

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet via e-post

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
  • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.