Arbeta hos oss

På MittSverige Vatten och Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för kretsloppet.

I Sundsvall, Timrå och Nordanstig, de tre kommuner som äger oss, bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Projektenheten behöver förstärkning och vi söker nu ytterligare projektledare. Som projektledare tillhör du förnyelseavdelningen och enheten projekt. Du blir en av nio projektledare som tillsammans med utredningsingenjörer, projektörer och driftrepresentanter samt övriga organisationen arbetar med att säkra förnyelse, funktion och kapacitet på våra anläggningar och vårt ledningsnät. Projekten drivs i team där både interna och externa resurser bidrar till framgången. Rollen som projektledare innebär att man ständigt har chansen att utvecklas internt och möjlighet att prova på nya saker.

På vår projektenhet pågår många olika planerings- och byggprojekt. Vissa projekt är i ett tidigt skede där byggstart ligger några år fram i tiden medan andra byggs här och nu. I många år har vi även arbetat för att utveckla Sundsvalls stad i enlighet med Sundsvalls framtida vision.

Vi är med och bygger vatten- och avlopp för Norra kajens nya bostadsexploateringar och som blir en av Sundsvalls nya stadsdelar. Vårt största nu pågående projekt är att bygga ut kommunalt vatten och avlopp längs Njurundakusten till ca 1000 fastighetsägare. I samarbete med Torsboda Industrial Park AB arbetar vi med en förstudie rörande vägval och lösningar för att förse industriparken med dricksvatten och avloppshantering. Uppdraget inkluderar även att se över vägval samt möjligheten att inkludera flygplatsområdet i samma lösning.

Projektenheten genomför ca 200 projekt per år. Under 2023 har vi ca 300 mnkr i investeringsbudget.

Arbetsuppgifter

Som projektledare har du ett huvudansvar för att tilldelade projekt planeras, genomförs, följs upp och avslutas i enlighet med MittSverige Vatten & Avfalls projektriktlinje. Du driver projekt genom samtliga faser såsom utredning/projektering, produktionsförberedelse, produktionsstyrning samt projektavslut.

Projekten kan innefatta ledningsnätsarbeten, anläggningsbyggnationer på avloppsrenings- och vattenverk, pumpstationer, ombyggnationer av byggnader, mekaniska processarbeten osv.

I rollen ingår:

 • Ansvar för projektets tidsplanering, kostnadsuppföljning, projektdokumentation och rapportering till styrgrupp
 • Inom ramarna för projektet säkerställa att krav och parametrar finns för uppdraget och aktivt söka den information som behövs för att genomförandet
 • Säkerställa samordning i projekt med både interna och externa aktörer
 • Ansvara för planering och uppföljning av entreprenörer
 • Medverka till att lämpliga utförandetekniker och arbetsmetoder används vid projektgenomförandet.

Som stöd för resursplanering/fördelning finns en projektsamordnare som ansvarar för att fördela resurser mellan projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Kanske har du en bakgrund som arbetsledare, projektingenjör, projekteringsledare eller produktionschef. Goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av projektledarens ansvar. B-körkort krävs för rollen. Meriterande är om du har kunskap inom VA-ledningsarbeten samt goda kunskaper inom branschstandarder som AMA Anläggning, MER samt entreprenadjuridik.

Som person är du initiativtagande, engagerad, självgående och ansvarstagande. Du är en person som har förmågan att driva projekten i mål. I utvärderingen kommer vi lägga stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att kommunicera och samarbeta med projektteamet.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Sök jobbet som projektledare

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman?

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakt

Peter Nylén
Projektchef
Telefon: 060-19 27 83
Mobil: 073-025 23 54

Kent Johansson
Sveriges ingenjörer
Telefon: 070-190 54 80

Jessica Olsson
Vision
Telefon: 076-501 46 15

Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Se filmerna nedan så får du veta mer om de anställda som jobbar här.

Philip Lundman berättar hur det är att jobba på MittSverige Vatten & Avfall som utredningsingenjör.
Möt Philip Lundman utredningsingenjör på MittSverige Vatten & Avfall.

Alexander Hovrin berättar hur det är att jobba på MittSverige Vatten & Avfall som kundmottagare på Kretsloppsparkens återvinningscentral.
Möt Alexander Hovrin kundmottagare Kretsloppsparken på MittSverige Vatten & Avfall.

Eliane de Sousa e Silva berättar hur det är att jobba på MittSverige Vatten & Avfall som kartingenjör på avdelningen Metod och system.
Möt Eliane de Sousa e Silva kartingenjör på MittSverige Vatten & Avfall.

Jens Backlund berättar hur det är att jobba på MittSverige Vatten & Avfall som utredningstekniker på enheten Kundservice.
Möt Jens Backlund teknisk handläggare på MittSverige Vatten & Avfall.

Jimmy Lund berättar hur det är att jobba på MittSverige Vatten & Avfall som kundkommunikatör på enheten Kundservice.
Möt Jimmy Lund kundkommunikatör på MittSverige Vatten & Avfall.

Vill du bidra till ett hållbart samhälle som är anpassat till ett förändrat klimat och för att skydda miljön? Med gröna och översvämningssäkra städer, en hållbar resursåtervinning och rena sjöar och hav?
Då är civilingenjör vattensystem och miljö något för dig!

Inom programmet arbetar du med globala utmaningar i en svensk kontext. Du lär dig att förstå sambandet
mellan teknik, samhälle och effekterna på miljön. Du blir bra på att designa innovativa lösningar för att bidra till klimatomställningen i vattensektorn.

Vad lär jag mig?

 • Hur kan våra vattensystem och samhällen blir långsiktigt hållbara i ett förändrat klimat?
 • Hur undviker vi översvämningar?
 • Hur tar vi vara på resurser som idag spolas bort i avloppet?
 • Hur skyddar vi vattendrag, sjöar och hav från skadliga föroreningar?
 • Hur förser vi vattenbehovet för allt fler människor?

Civilingenjör Vattensystem och miljö (Luleå tekniska universitet)

Är du intresserad av teknik och miljöfrågor? Utbildningen till rörnätstekniker handlar om att kombinera teknik och miljö för att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel – Vatten.

Några exempel på roller

 • Rörnätstekniker inom VA
 • Driftplanerare inom VA
 • Kontrollant inom VA
 • Arbetsledare rörnät VA

YH-utbildning, rörnätstekniker (Yrkeshögskoleguiden)

Utbildningen Rörnätstekniker bedrivs på distans och är CSN-berättigad, Den ger 300 YH-poäng under 60 veckor och de teoretiska kurserna varvas med Lärande i Arbete (LIA).

Skulle du vilja  jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

VA-branschen har ett stort behov av kompetenta medarbetare. De som utbildar sig inom vatten- och miljöteknik går efter studierna direkt in på en arbetsmarknad som söker folk med ljus och lykta.

Utbildningen ger kompetens för att arbeta inom VA-branschen med vatten- och miljöteknik.

Några exempel på roller

 • Drifttekniker
 • Driftingenjör
 • Processingenjör
 • Utredningsingenjör
 • Projektledare

Utbildningen ger även kompetens inom projektering/utredning och arbetsledning.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i Arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, vatten- och miljöteknik  (Yrkeshögskoleguiden)

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.