Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde Vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Vi söker nu en processingenjör inom affärsområde Vatten och avlopp. Du kommer att tillhöra Förnyelseavdelningen och enheten Utveckling där du har ett nära samarbete med de två andra enheterna Projekt och Anläggning. Utvecklingsenheten har ett helhetsansvar inom vatten, avlopp, dagvatten och ledningsnät. Inom Förnyelseavdelningen är vi idag 36 medarbetare.

Om tjänsten

Som processingenjör inom avlopp har du ett huvudansvar för att bistå med processkunskap till drift, projekt och Process- och utvecklingsansvarig. I rollen ingår följande:

 • Stöd i processfrågor till drift och driftchefer.
 • Utreda driftstörningar och följa upp resultat.
 • Processoptimering för att förbättra reningsresultat och minska resursförbrukning.
 • Bistå med processkunskap i olika typer av projekt.
 • Projektledning av mindre projekt.
 • Nära samarbete med processingenjör och Process- och utvecklingsansvarig och rapportera om pågående arbeten och resultat.
 • Utredningar vid höga utsläppsvärden.
 • Nära samarbete med Miljö & Lab vid driftstörningar, uppströmsarbete mm.
 • Utveckling av våra avloppsanläggningar tillsammans med processingenjör och Process- och utvecklingsansvarig.
 • Planering, uttagning och samordning av studenter från yrkeshögskolan.

Kompetens

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom kemi, vattenteknik eller liknande. Alternativt har arbetslivserfarenhet som ger motsvarande kompetens.
Det är meriterande om du har några års relevant arbetslivserfarenhet inom VA-området och avloppsreningsverk eller processindustri.
Du har erfarenhet av att arbeta i olika datasystem och har en god administrativ förmåga med goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För tjänsten krävs B- körkort.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär ett självständigt och drivande arbetssätt samtidigt som det är av stor vikt att du är bra på att samarbeta. Du har en god förmåga att prioritera och kan snabbt ställa om vid behov. Du följer upp, återkopplar, ser möjligheter och är öppen för nya lösningar. Du har också lätt för att kommunicera, är uthållig och van att ta eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vill du veta mer?

Maria Sällström, Avdelningschef, tfn 070-190 54 83
Benitha Berg, HR-konsult, tfn 060-19 16 38

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.

Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag: 2019-09-22

Sök jobbet här. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
 • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Vi bollar gärna dina egna idéer och tillsammans kanske vi kan hitta intressanta utmaningar som matchar din utbildning och våra behov.

Idé om exjobb

Presentera gärna din idé i det här formuläret, så hör vi av oss till dig.
 • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.