Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Du tillhör enheten Avlopp som ansvarar för drift och underhåll av våra avlopps- och dagvattenanläggningar. Enheten består av 22 drifttekniker varav två har rollen som lagledare och planerar den dagliga verksamheten. I Nordanstigs kommun, som tjänsten avser, ingår du i en grupp som består av fyra drifttekniker. Det är ett gott gäng med ansvar för anläggningar i ett stort geografiskt område.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker Avlopp har du en viktig uppgift i att se till att vårt underhållsarbete utförs så effektivt som möjligt med våra kunder i fokus. Våra arbetsorder och felanmälningar hanteras i Idus underhållsystem och din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att utföra underhållsarbeten som genererats i arbetsordersystemet.

Andra arbetsuppgifter kan vara:

  • Driftövervakning
  • Driftkontroll samt förebyggande- och avhjälpande underhållsarbete
  • Operativa kontakter med kunder och leverantörer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomfört gymnasiet inom exempelvis VVS, el och styr, Industri eller annan utbildning som MSVA bedömer som likvärdig. Har du påbyggnadsutbildning från högskola eller KY inom vatten & miljö, VVS eller el och styr är det meriterande.

Du har några års arbetslivserfarenhet från exempelvis processindustri, fastighetsbranschen, VA-branschen. Om du har flerårig erfarenhet från VA-branschen ser vi det som meriterande. Likaså om du har praktisk erfarenhet från driftövervakning samt någon typ av underhållssystem.

För tjänsten krävs körkort och goda datakunskaper. Har du körkort med BE-behörighet är det meriterande.

Du är en person som både kan och trivs med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har en utpräglad ansvars- och servicekänsla och tar gärna egna initiativ i arbetet. Arbetsuppgifterna kräver också att du är analytisk och har gott ordningssinne. Vidare är du positiv, utåtriktad och har en vilja att utvecklas i din yrkesroll.

Beredskap kan komma ingå i tjänsten.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Nordanstig
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Sista ansökningsdag: 2021-11-14.

Drogtest och enklare hälsoundersökning är obligatoriskt vid nyanställning. Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten som drifttekniker här.

Kontaktpersoner

David Forsberg
Driftchef Avlopp
Mobil: 072-711 48 98

Inger Bydén
Rekryteringsspecialist
Telefon: 060-19 16 92

Jörgen Unander
Kommunal
Mobil: 070-375 13 44

Lars Erik Löfdahl
Vision
Telefon: 070-399 95 36

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
  • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

 

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.