Arbeta hos oss

Vill du bli en vardagshjälte?

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn – Ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning

Vi söker nu en miljöingenjör inom Affärsområdet vatten och avlopp. Du kommer att tillhöra avdelningen för processtöd och enheten Miljö & lab. Idag är vi 8 medarbetare inom enheten.

Om tjänsten

I rollen som miljöingenjör arbetar du med att utveckla verksamhetens miljöarbete externt och internt med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Vi har som främsta uppgift att vara stöd och sakkunniga i miljöfrågor till övrig verksamhet. Vi ansvarar för avloppsreningsverkens tillstånd, miljörapportering, kontrollprogram, åtgärdsplaner, recipientkontroll, brädduppföljning, uppströmsarbete, farligt avfall och förorenad mark. Vi hanterar även tillsyn och besiktningar på avloppsreningsverken samt är företagets kontakt mot tillsynsmyndigheterna

Dina främsta uppgifter kommer att vara:

  • Miljörapportering och anmälningar av diverse slag
  • Kontakt med tillsynsmyndigheter
  • Upprättande av kontrollprogram och åtgärdsplaner
  • Arrangera och medverka vid tillsyn och besiktningar av reningsverk samt miljöstöd vid projekt.

Kompetens

För arbetet krävs att du har ett genuint intresse för miljöfrågor och en högskole- eller universitetsutbildning med miljöinriktning. Vi är även intresserade av dig som är nyutexaminerad. Kunskaper i miljöbalken och LAV (lagen om allmänna vattentjänster) är meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, är noggrann, strukturerad och självständig. Arbetet är förlagt både på kontoret och i fält så körkort och god datavana är ett krav.

Vi erbjuder

Ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vill du veta mer?

Anna Stenlund, Miljö & lab. chef, tfn 070-347 52 50
Philip Strömgren, HR-konsult, tfn 072-147 99 82

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.
Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-10-27

Sök tjänsten här. Varmt välkommen med din ansökan!

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Om tjänsten

I rollen som eltekniker arbetar du med underhåll – utvecklingsarbete rörande el på våra anläggningar som finns i Sundsvall, Timrå och Nordanstig. Du kommer arbeta med felsökning, men också med planerade arbeten, både inom projekt och drift. Tjänsten ingår i enheten El & Automation som idag består av 12 medarbetare inklusive driftchef. Enheten ansvarar för drift och underhåll av el, kommunikation, process- och automationssystem. Våra anläggningar består i huvudsak av produktion- och distributionsanläggningar för dricksvatten, samt reningsverk med tillhörande pumpstationer för rening av vårt avloppsvatten.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kompetens

Vi ser att du har relevant utbildning inom el eller motsvarande tekniks utbildning och gärna några års erfarenhet som eltekniker inom processindustrin eller liknande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en strukturerad, självgående problemlösare som har förmåga att samarbeta både internt och externt. Du ser positivt på att utvecklas i ditt arbete. B -körkort är ett krav.

Meriterande

Det är meriterande om du genomgått utbildning inom besiktning. Det är även meriterande om du arbetat med kommunikationslösningar (data och radio etc), pumpstyrning och styr/regler.

Övrigt

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Hans Backlund, driftchef, tfn 070-647 15 41

Fackliga representanter

Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Din ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2019-11-03.

Sök tjänsten här. Varmt välkommen med din ansökan!

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Fyll gärna i en intresseanmälan. Syftet med den är att vi skall kunna bedöma om vi har resurser och möjlighet att erbjuda praktik den period du önskar.

Intresseanmälan praktikplats

Har du frågor? Kontakta Lena Jönsson, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.
  • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Vi bollar gärna dina egna idéer och tillsammans kanske vi kan hitta intressanta utmaningar som matchar din utbildning och våra behov.

Idé om exjobb

Presentera gärna din idé i det här formuläret, så hör vi av oss till dig.
  • Captcha är en säkerhetsfunktion som används för vara säker på att du som använder formuläret verkligen är en människa och inte ett automatiskt program.

Är du intresserad av att jobba som till exempel drifttekniker hos oss? Då ger den här YH-utbildningen en bra grund.

Yrkeshögskoleutbildning till vatten- och miljötekniker

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen till vatten- och miljötekniker ger dig möjlighet att arbeta med vårt kretslopp och vara en del i utvecklingen mot ett hållbart samhälle.Branschen som utbildningen riktar sig mot är inne i en spännande utvecklingsfas och har ett stort behov av att nyanställa.

Du får fördjupade kunskaper i framförallt dricksvatten-, renings- och processteknik som ger yrkeskompetens att arbeta på vattenverk och avloppsreningsverk. Utbildningen ger dig också kunskaper i projektledning, projektering/utredning, arbetsledning, mikrobiologi, styr- och reglerteknik samt verksamhets- och affärskompetens.

Utbildningen Vatten- och Miljöteknik finns i Sundsvall och är CSN-berättigad. Den ger 400 YH-poäng under 80 veckor, varav 20 veckor är Lärande i arbete (LIA) och 6 veckor är examensarbete.

YH-utbildning, Vatten- och miljöteknik

Behandling av personuppgifter vid ansökan om ex-jobb, sommarjobb eller praktik

 

Kontakt

Lena Jönsson HR-ansvarig

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.