Om webbplatsen

Här kan du läsa om webbplatsen och vår tillgänglighetsredogörelse. Du hittar också information om hantering av cookies på webbplatsen och kan lämna dina synpunkter .

Tillgänglighetsredogörelse för msva.se

MittSverige Vatten & Avfall står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här redogörelsen beskriver hur msva.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från msva.se som inte är tillgängligt för dig kan du kontakta vår kundservice på kundservice@msva.se eller myndighetspostlada@msva.se Du kan också ringa oss på 020-120 25 00 eller till växeln på 060-19 22 22.

Svarstiden för ditt ärende är normalt två arbetsdagar.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi vet att problemet finns. Skicka e-post till myndighetspostlada@msva.se.

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det. Bristande tillgänglighet kan anmälas till digg.se/tdosanmalan

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Färger och kontraster uppfyller delvis tillgänglighetskraven. En del av de dokument som finns att ladda ner från webbplatsen uppfyller inte tillgänglighetskraven. Under år 2023 arbetar med en övergång till publiceringsverktyget Sitevision och i samband med det gör vi en översyn av innehållet för att tillgänglighetsanpassa. Information via externa länkar till andra webbplatser uppfyller inte alltid tillgänglighetskraven.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av msva.se. Vi har bland annat använt Ace it, Web developer, Colour contrast analyser, Text spacing bookmarklet, GreyScale the web och Funkify disability simulator. Consid har gjort en granskning av tekniska lösningar för msva.se med hjälp av TotalValidatorPro.

Senaste bedömningen gjordes 18 september 2020.
Webbplatsen publicerades 1 januari 2017.
Redogörelsen uppdaterades senast 9 november 2023.

Många besökare på msva.se surfar från en mobil. Sidan är byggd med responsiv design vilket betyder att den är anpassad för besök från dator, mobil och surfplatta. Det gör så att sidan är lättnavigerad oavsett vilken plattform du surfar från.

När du besöker msva.se lagras kakor på din dator.

En kaka är en textfil som används för att förenkla ditt besök på vår webbplats och göra det möjligt att använda vissa funktioner. Msva.se använder inga kakor som sparar personlig information om dig.

När du besöker msva.se lagras kakor på din dator. MittSverige Vatten & Avfall använder tre olika typer av kakor: Nödvändiga, statistiska och funktionella kakor.

Nödvändiga kakor lagras tillfälligt i din dator och förbättrar din användarupplevelse. Dessa kakor lagras tillfälligt i din dator och försvinner när du stänger webbläsaren.

Statistiska kakor används för att analysera och förstå hur du använder webbplatsen. Dessa kakor sparar vi bara om vi får ditt samtycke. Dessa kakor kan lagras under en längre tid på din dator, en så kallad permanent kaka.

Msva.se använder funktionalitet från externa webbplatser som i sin tur lagrar cookies när du besöker dessa sidor. Dessa sidor och dess funktionalitet är följande;

Youtube: Videoklipp
Du kan ta bort kakor i din webbläsare.

Behandling av personuppgifter

Läs om hur MittSverige Vatten & Avfall behandlar dina personuppgifter.

Med hjälp av delningslänkarna som finns längst ned på många sidor, kan du enkelt tipsa dina vänner om information och material från msva.se

I dagsläget kan du skicka sidor till:

  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter

För att dela med dig behöver du ha ett konto hos dessa webbplatser.

Vi vill att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt utifrån dina behov. Därför vill vi gärna ha dina synpunkter. Hur kan vi bli bättre? Målet är att du ska vara nöjd efter ditt besök och att du hittade det du sökte.

Om du har frågor om vår webbplats eller vill framföra synpunkter, använd knappen ”Tyck till om sidan” eller skicka e-post till kundservice@msva.se.

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.