Sophämtning på vintern
Snö och halka gör sophämtningen besvärlig. Det finns några saker som du som fastighetsägare behöver göra för att sophämtningen ska kunna fungera så bra som möjligt.
Skotta och sanda
För att underlätta framkomligheten för chaufförerna ska du inför tömningsdagen skotta och sanda vid vägen och platsen för tunnorna. Om inte vägen är farbar behöver du rulla fram dina tunnor till närmaste farbara väg.
Fastfruset matavfall
När det är minusgrader kan påsar frysa fast i den bruna tunnan. Här får du några tips på hur du kan undvika fastfrusna påsar:
- Lägg påsen i en hink med lock och låt den frysa till en stund innan du lägger den i den bruna tunnan.
- Lägg tidningspapper i botten av tunnan.
- Ruska om tunnan när du ställer ut den för tömning.
- Håll tunnan ren! Det minskar risken för fastfrysning.
Om matavfallet har frusit fast kan inte våra chaufförer tömma din tunna ordentligt. Obekvämt då du får plats med mindre i tunnan. Som fastighetsägare ansvarar du för att avfallet i tunnan inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast vintertid.
Om sophämtningen är försenad
En vinter med besvärlig väderlek, snö och halka kan betyda att sophämtningen bli försenad. Om du inte fått dina sopor hämtade på din vanliga tömningsdag kan du ställa ut en extrasäck vid nästa ordinarie hämtning. För att beställa hämtning av extrasäck, kontakta kundservice eller använd e-tjänsten nedanför. Vi beklagar de olägenheter som förseningar kan innebära.
E-tjänst Hämtning av extra säck
Mer information om sophämtningen