Sophämtning på vintern

Snö och halka gör sophämtningen besvärlig. Det finns några saker som du som fastighetsägare behöver göra för att sophämtningen ska kunna fungera så bra som möjligt.

Skotta och sanda

För att underlätta framkomligheten för chaufförerna ska du inför tömningsdagen skotta och sanda vid vägen och platsen för tunnorna. Om inte vägen är farbar behöver du rulla fram dina tunnor till närmaste farbara väg.

Fastfruset matavfall

När det är minusgrader kan påsar frysa fast i den bruna tunnan. Här får du några tips på hur du kan undvika fastfrusna påsar:

  • Lägg påsen i en hink med lock och låt den frysa till en stund innan du lägger den i den bruna tunnan.
  • Lägg tidningspapper i botten av tunnan.
  • Ruska om tunnan när du ställer ut den för tömning.
  • Håll tunnan ren! Det minskar risken för fastfrysning.

Om matavfallet har frusit fast kan inte våra chaufförer tömma din tunna ordentligt. Obekvämt då du får plats med mindre i tunnan. Som fastighetsägare ansvarar du för att avfallet i tunnan inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast vintertid.

Om sophämtningen är försenad

Ibland blir sopbilen försenad. Ofta beror det på vädret men det kan också bero på att en sopbil har gått sönder eller att något annat har försenat vår planerade runda. Om du inte fått soporna hämtade på din vanliga dag, låt tunnan stå kvar vid tömningsplatsen och kontakta kundservice på kundservice@msva.se eller ring 020-120 25 00, för mer information.

E-tjänst Hämtning av extra säck

Mer information om sophämtningen

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.