Stopp i avlopp eller översvämning

Har du stopp i avloppet eller drabbats av översvämning? Börja alltid med att ringa vår felanmälan, 020-120 25 10, hit kan du ringa dygnet runt.

Vi kan då konstatera om problemet finns i det allmänna ledningsnätet eller i ledningen på din fastighet, som du själv ansvarar för. Ditt ansvar som fastighetsägare sträcker sig till förbindelsepunkten. Om du direkt anlitar en privat avloppsrensningsfirma och det visar sig att problemet är på det allmänna ledningsnätet ersätter vi inte dina utlägg till avloppsrensningsfirman.

Vid översvämning tänk på att:

  • Bryta strömmen eftersom vattnet kan vara strömförande.
  • Försöka hindra vattnets väg in. Begränsa skadan genom att flytta undan möbler och kartonger om vattnet ändå tränger in.
  • Snabba insatser begränsar skadorna, så försök sanera själv så gott det går till en början. Vattnet ser otrevligt ut, men är i allmänhet inte farligt. Du bör vara noga med hygienen efter att ha varit i kontakt med vattnet.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag för eventuell fortsatt sanering och skadereglering.
  • Försäkringsbolaget startar en ansvarsutredning. Om den visar att MittSverige Vatten och Avfall är juridiskt ansvariga för skadan leder det till att vi ersätter din självrisk för skadan.
  • Kontrollera om dina grannar har blivit drabbade och försök att kontakta dem om de är bortresta.

Information om att ta hand om ditt avlopp

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.