Vilket abonnemang passar mig?

Beroende på hur mycket vatten du använder och hur du vistas i din fastighet finns möjlighet att välja abonnemang som passar dig.

Du kan välja mellan abonnemang för fritidshus eller för året-runt-boende

Året-runt-boende

Om fastigheten värms upp för året-runt-boende rekommenderar vi ett abonnemang med mätare. Då betalar du för de kubikmeter som du förbrukar. Tänk även på att utrymmet där vattenmätaren monteras skall vara uppvärmt så att mätaren inte kan frysa sönder.

I de fall du bor året runt i fastigheten, men av någon anledning inte kan bereda plats för installation av en mätare kan du välja vad vi kallar en ackordstaxa. I den ingår de fasta avgifterna och en fast uppskattad årsförbrukning som för ett året-runt-boende. Taxan beräknas förnärvarande utifrån en förbrukning på 200 kubikmeter per år (enligt dagens taxa).

Fritidshus

Om fastigheten används som fritidshus och inte värms upp på vintern väljer du abonnemanget fritidshus utan mätning. I abonnemanget ingår de fasta avgifterna och en fast uppskattad förbrukning på 50 kubikmeter per år (enligt dagens taxa)

Om du stänger av vattnet under vinterhalvåret rekommenderar vi att du installerar en avstängningsventil så att du kan stänga av vattnet in till din fastighet

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.