Vatten i sommarstugan

Om du har ett abonnemang så ger det dig tillgång till vatten året runt, men det går att stänga av vattnet under vinterhalvåret. Det finns två alternativ. Vi kan stänga av det åt dig mot en kostnad eller så kan du installera en egen avstängningsventil.

Om du vill ha hjälp med att stänga av ditt vatten kontakta kundservice på kundservice@msva.se eller ring 020-120 25 00.

Sommarvattenföreningar

Det pågår ett arbete med att byta ut befintliga vattenmätarbrunnar. Om din förening omfattas av bytet av vattenmätarbrunn har ni fått ett informationsbrev om detta. När det börjar närma sig byte får ni ytterligare ett brev med information.

Fram tills vi bytt ut er vattenmätarbrunn fortsätter vi att sätta ut vattenmätare 1 maj och ta in dem 30 september. Hör av dig senast mitten av september om du vill ha en förlängd period på hösten. Tänk på att en förlängd period kan innebära risk för frysning om ledningarna ligger grunt.

Vattenmätarbrunn med vattenmätare och installation

Om du har en mätarbrunn är du ansvarig för brunnen samt att brunnslock, ventiler, konsol och stege/hissfunktion är i gott skick.

Observera att vattnet släpps på fram till vattenmätaren. Därefter får du som kund själv öppna ventilen fram till fastigheten/föreningen.

Hej och välkommen till MittSverige Vatten & Avfall.

Välj din kommun för att ta del av information som gäller där du
bor. Du kan alltid ändra ditt val i toppen av sidan.